Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Počeo s radom novi pogon Kontinentala

Subotica
Srpska ekonomija

Nemačka kompanija Kontinental, koja je u 2016. godini imala promet od 40,5 milijardi evra i zapošljava više od 220.000 ljudi u 56 zemalja, otvorila je svoj drugi pogon u Subotici, vredan 17 miliona evra. 

U pogonu koji se prostore ma 12.000 kvadratnih metara u naredne tri godine zapisliće se 500 radnika koji će proizvoditi delove za automobile.
Prvi pogon Kontinentala otvoren je pre šest godina u Privrednoj zoni Mali Bajmok, a više od 600 radnika proizvdilo je komponente za automobilsku i kamionsku industriju.

Inače, u nemačkim kompanijama u Srbiji radi 33.000 ljudi, a kako je na otvaranju naveo premijer Srbije Aleksandar Vučić, u naredne dve godine taj broj bi mogao da bude 50.000.

Prema rečima predstavnice nemačke ambasade Katrin Čiganovski, nemačke kompanije su u poslednjih 16 godina uložile u Srbiju 1,8 milijardi evra i otvorile 35.000 radnih mesta i dodala da je  90 odsto privrednika opredeljeno da ponovo ulaže u Srbiju.

Ostali naslovi

Srbija daleko od zdravih javnih finansija
Srpska ekonomija
U Izveštaju Fiskalnog saveta navodi se, između ostalog, da su na privredni oporavak i umanjenje fiskalnog deficita u prethodne dve godine uticali "kratkoročni i neplanirani činioci koji se lako iscrpljuju"
Javni dug Srbije 24,5 milijarde evra
Srpska ekonomija
Zakonom o budžetskom sistemu učešće javnog duga u BDP-u ograničeno je na 45 odsto, a najniži iznos javnog duga ostvaren je 2008. godine - 8,78 milijardi evra ili 28,3 odsto BDP
Pirotskom kačkavalju oznaka geografskog porekla
Srpska ekonomija
Markicu i bar-kod koji će stajati na proizvodima su potvrda kvaliteta pirotskog kačkavalja koji se proizvodi u Mlekarskoj školi
Privatni sektor važan za državu
Srpska ekonomija
U Srbiji je u prethodne dve godine postignuta neverovatna transformacija i sada je cilj da fiskalna poboljšanja budu održana