Festival domaće hrane i pića „Prolećni ukus Fest” održava se danas u hotelu „Metropol Palas” u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz Srbije i regiona, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu Grada Beograda.
Posetioci ovog festivala moći će da probaju nezaboravne arome i uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog piva. Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade i tradicionalni džemovi.
U okviru bogatog programa festivala biće održan panel na temu „Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih „fud-blogera”, koji će predstaviti kulinarsko umeće i preneti znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Najmlađi će naučiti kulinarske tehnike na radionici „Na radost svima”.
Priznanja „Najbolji ukus Srbije” specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija, javlja Beoinfo.
„Prolećni ukus Fest” je otvoren u hotelu „Metropol Palas” od 11 do 20 časova. Ulaz je besplatan.
Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.