Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Prolećna čarolija u prestonici

Beograd
Foto: The Bristol Belgrade
Srpska ekonomija

Ukoliko ste ikada maštali o trenutku poput onog iz Breakfast at Tiffany’s, dok ispijate jutarnju kafu uz mekani kroasan, The Courtyard, lounge očaravajućeg hotela The Bristol, savršen je kutak za vas. Smešten u srcu prestonice, The Courtyard nudi jedinstveni spoj elegancije, udobnosti i prvoklasne usluge. Pozicioniran u impozantnom atrijumu hotela, postao je novi skriveni kutak za beg od gradske buke i gužve, idealan za one koji žele da, sa prvim prolećnim danima, uživaju u prelepom ambijentu sa raskošnim zelenilom. Bašta pod staklenim krovom, okupana sunčevim zracima, čitavom prostoru pruža posebnu dimenziju sofisticiranosti.

Večernju atmosferu dodatno obogaćuje dašak odsjaja dekorativnih sveća, koji u kombinaciji sa savremenim šarmom i komforom, ostavlja snažan utisak na svakog posetioca. Za hladnije večeri, posetiocima su na raspolaganju eksterne grejalice i topli, mekani ćebići. U uživanju uz koktele poput The Good Samaritan 1911 ili Rockefeller Jr. 1923 ili dok degustirate najfinije vinske i likerske arome, zaboravićete na vreme.

Glavni ulaz restorana, iz Karađorđeve ulice, omogućava direktan pristup bez prolaska kroz objekat, dok gosti koji već uživaju u sadržajima hotela mogu restoranu pristupiti kroz kutak The Library.

Gastronomska rapsodija: spoj nasleđa i inovativnih receptura

U hotelu The Bristol, koji svoju priču započinje upravo u Beogradu, svaki kutak je posebno dizajniran, spajajući dušu Beograda sa modernim dizajnerskim pristupima. Upravo ovaj spoj , kojim odiše prepoznatljivi simbol prestonice, bio je inspiracija za kreiranje jedinstvene kulinarske ponude, koja će svaki vaš obrok pretvoriti u nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Spajajući lokalne ukuse sa sofisticiranim elementima internacionalne kuhinje, doživećete modernu reinterpretaciju jela koja kombinuju tradicionalne recepture sa inovativnim tehnikama. Da gastronomija zauzima posebno mesto, pokazuje pažljiva selekcija jela na meniju omiljene gastro stanice posetilaca.

Uz fokus na najkvalitetnije sastojke i besprekornu pripremu, ponuda obuhvata raznovrsne specijalitete – od kanapea po izboru šefa i pažljivo odabrane selekcije srpskih i francuskih sireva, do supa bogatih aroma poput pilećeg konzomea i supe od jerusalemske artičoke. U izboru glavnih jela ističu se Ajvar rižoto sa škampima, Stroganoff Speatzle i miks salata s dodatkom piletine, škampa ili govedine, uz još mnogo primamljivih ukusa. Za one koji uživaju u poslasticama, koje zaokružuju gastronomski doživljaj, u ponudi je i veliki izbor kolača, koja će učiniti da svaki zalogaj bude jedinstveno iskustvo za sva čula.

Afternoon Tea experience: ritual koji će ispuniti sva vaša čula

U The Courtyard lounge-u, svaki trenutak popodnevne čajanke postaje prilika za istinsko opuštanje uz bogatstvo ukusa. U ponudi je Afternoon Tea menu koji obuhvata pažljivo odabranu selekciju čajeva i kafa, delikatne kanapee i fine poslastice. Ovaj ritual je savršen način da usmerite pažnju na detalje i u potpunosti uživate u trenutku.

Tim strastvenih kuvara i poslastičara posvetio je posebnu pažnju stvaranju jedinstvenog iskustva za ljubitelje bogatih aroma i mirisa, koji spajaju tradiciju i inovativnost. Od klasičnih Buttermilk scone sa srpskim džemovima i elegantnih kanapea, do Panna Cotte sa sokom od zove i divljih plodova i čokoladnih trufli sa Callebaut čokoladnim ganašeom, svaki zalogaj biće pravi raj za čula. Za one posebne trenutke, tu su i šampanjci Roederer Brut i Rosé, koji upotpunjuju savršen doživljaj.

Bilo da tražite miran kutak za opuštanje ili mesto za obeležavanje posebnog trenutka, The Courtyard nudi jedinstveno iskustvo prožeto šarmom i raznovrsnim ukusima. Ne propustite priliku da ovaj gastronomski biser dodate na listu mesta koje ćete posetiti ovog proleća i doživite jedinstveni spoj tradicije i udobnosti u srcu Beograda!

Radno vreme The Cortyard restorana je svakog radnog dana od 9 časova ujutru do ponoći, dok je tokom vikenda produženo za 30 minuta. Radno vreme kuhinje je do 22 časa.

Ostali naslovi

Dogovoreno brzo i efikasno rešavanje starih hipoteka
Srpska ekonomija
U cilju unapređenja procedura upisa i brisanja hipoteka, naročito onih starijeg datuma, održan je sastanak predstavnika Republičkog geodetskog zavoda, Udruženja banaka Srbije i Javnobeležničke komore. Sve strane su se saglasile da je efikasno funkcionisanje sistema moguće samo kroz tesnu koordinaciju i jasno definisane uloge svih aktera
Gala veče Francusko-srpske privredne komore Beograd šezdesetih
Srpska ekonomija
Francusko-srpska privredna komora organizovala je 20. marta u Beogradu svoje tradicionalno Gala veče, na kojem je prisustvovalo više od 220 članica, partnera i prijatelja Komore. Ovogodišnja tema Gala večeri bila je Beograd šezdesetih, period bogat društvenim, kulturnim i umetničkim dešavanjima, kao i razvojem umetnosti, muzike i sporta
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
Srpska ekonomija
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines će tokom letnjeg reda letenja, koji počinje 30. marta i traje do 25. oktobra 2025. godine, imati dva dnevna leta na relaciji Beograd – Amsterdam
Predstavljeni investicioni potencijali Srbije na DITC25 konferenciji u Londonu
Srpska ekonomija
Na poziv Britanske privredne komore, Predrag Nikolić, generalni direktor Centra za digitalnu transformaciju i savetnik predsednika Privredne komore Srbije i Kulvir Rendžer, predsednik Britansko-srpske privredne komore, predstavili su investicione potencijale Srbije i mogućnosti saradnje u oblasti digitalizacije i razvoja startap ekosistema Srbije i Velike Britanije
Plastenici poljoprivrednim gazdinstvima iz Nove Varoši
Srpska ekonomija
Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa opštinom Nova Varoš, raspisala je novi konkurs za dodelu plastenika poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije ove opštine. Prošle godine je 20 poljoprivrednika i poljoprivrednica sa teritorije Nove Varoši dobilo plastenike kroz ovaj program
Nađeno rešenje za plaćanje doprinosa zaposlenima koji se bave istraživanjem i razvojem
Srpska ekonomija
Problem plaćanja doprinosa iz budžeta zaposlenima u kompanijama koje se bave istraživanjem i razvojem i koriste poreske olakšice države, biće rešen krajem maja implementacijom tehničkog rešenja koje će omogućiti radnicima u tim firmama evidentiranje uplate doprinosa u momentu dospelosti
Zakup za sopstvenu baštu u Beču 430 evra godišnje
Srpska ekonomija
Grad Beč iznajmljuje građanima parcele u 21. i 22. opštini. Bašte površine do 110 kvadratnih metara mogu se koristiti na period do tri i po godine. Pilot projekat „Bečki gradski vrt" započet je na dve neiskorišćene zelene površine u 21. i 22. bečkoj opštini. Placevi su podeljeni na parcele između 70 i 110 kvadratnih metara, koje su odvojene živom ogradom
Milion sadnica u okviru projekta Zasadi drvo
Srpska ekonomija
Zvanično je posadjna milionita sadnica u okviru projekta „Zasadi drvo“. Ovaj istorijski trenutak obeležen je na Svetski dan šuma na gazdinskoj jedinici “Donje Podunavlje” u Ivanovu
Redovna zamena jedinice Vojske Srbije u misiji na Kipru
Srpska ekonomija
Pripadnici odeljenja vojne policije koji su bili angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru vratili su se u Republiku Srbiju nakon predaje dužnosti novom kontingentu
Svetlosni buket u bečkom Gradskom parku
Srpska ekonomija
Umetnička instalacija „Buket svetlosti“ (LichtStrauss) u bečkom Gradskom parku kao deo proslave 200. godišnjice Johana Štrausa otvara se 21. marta i trajaće do 25. maja. Umetnica Viktorija Koeln svojom umetničkom kreacijom povezuje umetnost, tehnologiju i feminističke perspektive