Studenti smera Ekonomija hrane Univerziteta Singidunum, koji su postigli izuzetne rezultate na međunarodnom takmičenju u Rumuniji ove godine, predstavili su danas jela koja su im donela nagrade. Oni su deo prve genaracije budućih fakultetski obrazovanih šefova kuhinje u Srbiji.
Ana Šalifar osvojila je prvo mesto u konkurenciji 350 takmičara iz 20 zemalja na takmičenju u Brašovu koje je organizovalo Svetsko udruženje kuvara. Na istom takmičenju Univerzitet je osvojio pehar za inovacije. Šalifar je bila i u timu koji je na međunarodnom takmičenju u Nišu dobio pehar za najbolje jelo od ribe.
U pobedničkom timu bili su i Uroš Krstić, Mina Medenica, Aleksa Veselinov, Jovana Nikolić i Djordje Delić.
Jovana Nikolić se sa takmičenja u Nišu vratila sa dve medalje, zlatnom i srebrnom.
“Ovi studenti su deo prve genaracije budućih fakultetski obrazovanih šefova kuhinje u Srbiji. Ovo što oni rade je prava umetnost u kulinarstvu”, rekao je Momčilo Conić, nastavnik na studijskom program Ekonomija hrane.
“Ekonomija hrane je u potpunosti nova izborna opcija Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment koja je osmišljena po uzoru na popularne programe svetski poznatih univerziteta. Nastava na opciji Ekonomija hrane se izvodi u skladu sa principima dualnog obrazovanja”, objasnio je prof. dr Milovan Stanišić, predsednik Univerziteta.
Dr Svetlana Stanišić, redovni profesor Univerziteta Singidunum istakla je da u modernom i profesionalnom ugostiteljstvu, pozicija šefa kuhinje/restorana predstavlja jednu od najvažnijih i najbolje plaćenih pozicija.
Prema rečima rektora Univerziteta Singidunum prof. dr Mladena Veinovića, ovder se obrazuju kadrovi koji će lako da nadju posao, kao i da u profesionalnom ugostiteljstvu, pozicija šefa kuhinje/restorana predstavlja jednu od najvažnijih i najbolje plaćenih pozicija.