Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske

Istanbul
Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Srpska ekonomija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske, koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Ljajić je tom prilikom predstavio sve pogodnosti koje očekuju potencijalne ulagače u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.

On je istakao i da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina njih razmišlja o povećanju kapaciteta, što je jasan pokazatelj dobre poslovne klime u našoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija postala nova investiciona destinacija za turske tekstilne proizvođače, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

Tokom sastanka, vlasnici dveju kompanija iz ove asocijacije najavili su da će već naredne nedelje doći u Srbiju i obići nekoliko lokacija i fabričkih hala, kako bi razmotrili mogućnosti za pokretanje proizvodnje, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostali naslovi

Mihajlovićeva s predsednikom CRBC o novim projektima
Srpska ekonomija
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Lu Šanom, predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC, o novim projektima sa ovom kompanijom...
Konkurencija pritiska avio-kompanije, mogući novi stečajevi
Srpska ekonomija
Povećanje konkurentskih pritisaka unutar i van Evrope moglo bi da dovede do daljih restrukturiranja i stečajeva avio-kompanija, navela je nemačka vlada u odgovoru na pitanje parlamenta, objavio je danas list Handelsblat.
Turska rafinerija traži izuzeće od sankcija prema Iranu
Srpska ekonomija
Vodeća turska rafinerija, Tupras, pregovara sa zvaničnicima SAD-a kako bi dobila izuzeće koje bi joj omogućilo da kupuje iransku naftu i nakon što Vašington ponovno uvede sankcije energetskom sektoru Islamske Republike u novembru, javlja Rojters pozivajući se na industrijske izvore.
Srbija šampion unapređenja rodne jednakosti
Srpska ekonomija
Srbija je ovogodišnji šampion u domenu unapređivanja rodne jednakosti, rekla je Viktorija Stenli, ekspert Svetske banke za ruralni razvoj i zemljište, čestitavši Republičkom geodetskom zavodu na ostvarenim rezultatima u reformama pravnog okvira sa ciljem da se poveća broj žena kojima je dostupno vlasništvo nad zemljištem i nepokretnostima. Ona je naglasila da postoji visok nivo motivisanosti i posvećenosti tom zadatku.
Adria ervejz na nebu 57 godina
Srpska ekonomija
Slovenački aviprevoznik Adria ervejz obeležava 57 godina letenja. Kompanija je nastala 1961. godine, kada je radeći pod imenom „Adria Aviopromet“ obavljala čarter letove avionom Daglas DC-6. Danas ova komnpanija, koja je od 18. novembra 2004. regionalni član Star Alijans, redovno leti do 25 destinacija i nudi više od 200 veza nedeljno iz Ljubljane, s aerodroma “Jože Pučnik”
Održan Deveti CEI regionalni forum velnes i spa industrije
Srpska ekonomija
Kako kreirati autentičnu banjsku ponudu zasnovanu na kulturnom i istorijskom nasleđu u regionu, sa fokusom na spa kulturu bila je tema Devetog CEI regionalnog foruma velnes i spa industrije koji je održan danas u Vrnjačkoj banji
Za četvrtinu pala prodaja automobila u Evropi
Srpska ekonomija
Prodaja automobila u Evropi pala je u septembru za 23,4 odsto, jer su proizvođači nastavili da se suočavaju sa problemima zbog uvođenja novih, strožih testova za merenje emisije štetnih gasova.
Moguće elektronsko osnivanje jednočlanih DOO u APR
Srpska ekonomija
Posle elektronske registracije preduzetnika, Agencija za privredne registre (APR) je od danas uvela novu e-uslugu za privredna društva - elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO).
Belen: Odlični rezultati preduslov za intenziviranje saradnje
Srpska ekonomija
Predsednik Austrije Aleksander van der Belen kaže da pozitivan trend srpske privrede predstavlja odličan preduslov za intenziviranje razmene Austrije i Srbije, a otvarajući Poslovni forum "Pametan saobraćaj", poručio je da je impresioniran realnim stopama rasta privrede Srbije.
Turistička ponuda Beograda predstavljena u Banjaluci
Srpska ekonomija
U hotelu Bosna u Banjaluci promovisana je aktuelna turistička ponuda Beograda, u kojoj su istaknuti kulturni sadržaji, manifestacije, umetnička scena, te muzejske postavke, ali i program predstojećih novogodišnjih praznika.