Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Belen: Odlični rezultati preduslov za intenziviranje saradnje

Srpska ekonomija

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen kaže da pozitivan trend srpske privrede predstavlja odličan preduslov za intenziviranje razmene Austrije i Srbije, a otvarajući Poslovni forum "Pametan saobraćaj", poručio je da je impresioniran realnim stopama rasta privrede Srbije.

"U ovoj godini će privreda Srbije imati veći rast nego što se prvobitno prognoziralo. Veći od Austrije. Takav trend trena nastaviti i narednih godina“, naglasio je on.

Ostali naslovi

Beograd na listi najeksluzivnijih svetskih destinacija
Srpska ekonomija
Hotelska grupacija „Radisson Hotel Group“ predstavila je večeras svoj novi, ekskluzivni brend „Radisson Collection“ na događaju organizovanom u Beogradu. Više od petsto zvanica uživalo je u jedinstvenom programu, tokom koga su putem „digitalnih vrata“ i virtuelnih projekcija mogli da obiđu hotele ovog lanca na nekoliko svetskih destinacija
Budući tehničari za logistiku i špediciju uče u austrijskim firmama
Srpska ekonomija
Predstavnici sedam austrijskih logističko - špediterskih kompanija koje posluju u Srbiji i Saobraćajno tehničke škole u Zemunu potpisali su juče, u carinskoj ispostavi - Terminal Beograd, ugovore o dualnom obrazovanju za obrazovni profil tehničar za logistiku i špediciju. Ispostavu su posetili predsednici Srbije i Austrije Aleksandar Vučić i Aleksander Van der Belen
Dinar u padu, kurs 118,53
Srpska ekonomija
Dinar je oslabio prema evru za 0,2 odsto u odnosu na prethodni dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,5311 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije
U Vrnjačkoj banji održan Deveti CEI regionalni forum velnes i spa industrije
Srpska ekonomija
Obilaskom specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj banji danas je završen dvodnevni Deveti CEI regionalni forum velnes i spa industrije koji je u Vrnjačkoj banji, u resort hotelu "Solaris" okupio eminentne stručnjake iz oblasti banjskog, zdravstvenog i velnes turizma iz zemlje i regiona
Holandija: Italija da ne krši budžetska pravila EU
Srpska ekonomija
Holandski premijer Mark Rute pozvao je danas svog italijanskog kolegu Đuzepea Kontea da ne krši budžetska pravila koja je utvrdila Evropska unija.
Le Mer: Evropa da odluči da li će biti pokorna ili suverena
Srpska ekonomija
Evropa je dovoljno dugo razgovarala o tome da li da primora internet gigante poput Gugla, Epla i Fejsbuka da plaćaju veće poreze - sad je vreme za odluku, izjavio je danas francuski ministar finansija Bruno Le Mer.
Domaćinstva u SAD sve bogatija
Srpska ekonomija
Bogatstvo domaćinstava u SAD nastavlja da raste, a Kina je pretekla Japan izbijajući na drugu poziciju u hijerarhiji globalnog bogatstva, pokazali su rezultati najnovijeg izveštaja Kredi Svisa o svetskom bogatstvu.
Povezivanje regiona privuklo bi više nordijskih investicija
Srpska ekonomija
Mišljenje nordijskih zemalja o uslovima poslovanja u Srbiji i na Zapadnom Balkanu se tokom proteklih godina značajno poboljšalo, a postoji ogroman potencijal za brži dolazak novih investitora iz Finske, Danske i Švedske u Srbiju.
Otvorena regionalna konferencija o energetici
Srpska ekonomija
Konferencija "Tržište energenata u regionu Zapadnog Balkana" otvorena je danas u Beogradu, a učesnici će govoriti kako da se povećaju energetski potencijali u regionu, koji su preduslov za privredni, ali i svaki drugi razvoj.
Koliko će produženje tranzicionog perioda koštati London?
Srpska ekonomija
Ministar u britanskoj vladi Dejvid Lidington rekao je da je prerano za procenu troškova produžetka tranzicionog perioda tokom Bregzita, nakon što je vlada nagovestila da će razmotriti zahtev za jednogodišnje produženje kako bi se izašlo iz ćorsokaka u pregovorima sa EU.