Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Podrška unapređenju usluga u oblasti socijalne zaštite

Čačak
Sajt Vlade Srbije
Srpska ekonomija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević posetio je danas samohranu majku Nevenu Šipetić iz Čačka, koja živi u teškim uslovima sa troje dece, kako bi sa njom razgovarao o načinu na koji resorno ministarstvo može da joj pomogne.

Đorđević je istakao da građani moraju da znaju da država brine o svima podjednako i da treba da joj se obrate kada im je pomoć potrebna.

On je objasnio da porodice koje imaju nedoumicu o tome da li postoje neka prava koja im pripadaju, a ne ostvaruju ih, mogu da se obrate ministarstvu koje će detaljno sagledati situaciju i pružiti adekvatnu pomoć.

Cilj nam je da građane upoznamo sa svim njihovim pravima i zato će ih zaposleni u svim centrima za socijalni rad širom Srbije u narednom periodu intenzivnije posećivati, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, ministarstvu je u toku prošle godine stiglo više od 8.000 različitih pitanja građana, na koje je odgovoreno u više od 90 odsto slučajeva.

Ministar je izrazio uverenje da će ova porodica vrlo brzo biti adekvatno zbrinuta, pri čemu je zahvalio Gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću, koji je odmah nakon njegovog poziva reagovao kako bi se rešio problem.

Đorđević je tokom boravka u Čačku posetio i Ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak", istakavši tom prilikom da je veoma zadovoljan uslovima u kojima žive korisnici.

On je dodao da ministarstvo, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, planira rekonstrukciju svih objekata socijalne zaštite kako bi građani imali najbolju uslugu.

Nastojaćemo da u našoj zemlji ima više ovakvih objekata i da, u skladu sa svojim mogućnostima, svima onima kojima nedostaju ovakvi kapaciteti to i obezbedimo. Verujem da ćemo u narednom periodu zajednički raditi na izradi strategije socijalne zaštite koja će biti efikasnija, rekao je ministar.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da je podrška resornog ministarstva veoma značajna za pomenutu ustanovu, napomenuvši da su prošle godine otvoreni fiskulturna sala, lift i svi neophodni sadržaji na otvorenom, među kojima je i teretana.

On je najavio da će lokalna samouprava, uz podršku Ministarstva, nastaviti da obezbeđuje još bolje uslove za korisnike, i dodao da će u toku prvog kvartala biti obezbeđen i autobus za besplatan prevoz korisnika do ustanove i nazad.

Poseti Čačku prisustvovali su državni sekretar ministarstva Nenad Nerić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra Slađana Čabrić i posebni savetnik ministra Ana Đokić, navedeno je u saopštenju na sajtu Vlade Srbije.

Ostali naslovi

Svečano otvoren sedmi ciklus programa AMCHAMPS – mladi lideri promena
Srpska ekonomija
„AmChamps okuplja najbolje studente i menadžere i doprinosi povezivanju sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz domaćih i međunarodnih kompanija. Ovim programom jačaju se liderski potencijali mladih menadžera, dok studenti stiču dragocena iskustva i unapređuju znanja i veštine“, izjavila je Jelena Pavlović, predsednica UO Američke privredne komore u Srbiji
Javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP
Srpska ekonomija
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto bruto društvenog proizvoda
Njujork potvrdio poziciju vodećeg globalnog finansijskog središta
Srpska ekonomija
Njujork je zadržao titulu vodećeg svetskog finansijskog središta, povećavši prednost u odnosu na drugoplasirani London zahvaljujući neizvesnosti oko Bregzita
Nije prihvaćen izveštaj o prodaji kapitala u Institutu Simo Milošević
Srpska ekonomija
Savet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore nije prihvatio izveštaj Tenderske komisije o prodaji 56,48 odsto kapitala u Institutu "Simo Milošević"
Ubedljiva dominacija NIS-a, BELEX u padu
Srpska ekonomija
Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija obeležila je ubedljiva dominacija Naftne industrije Srbije, soliIdna investiciona aktivnost, ali i pad BELEX indeksa
Kurs dinara danas 117,5169
Srpska ekonomija
Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,5169 dinara za evro, što je neznatna promena, objavila je Narodna banka Srbije
Slobodan dan odobren za 140 službenika RGZ
Srpska ekonomija
Posle prve nedelje realizacije pilot Projekta praćenja aktivnog radnog vremena zaposlenih Odeljenje za praćenje projekta, analitiku i praćenje realizacije rada utvrdilo je da je ukupno 140 zaposlenih ostvarilo tokom prošle nedelje izuzetne rezultate
Za nesavesne privrednike prekršajna prijava
Srpska ekonomija
U petak, 31. januara, ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR)
Vrednost izvedenih radova u građevinskoj delatnosti porasla za 39,6 odsto
Srpska ekonomija
Rast bruto domaćeg proizvoda u 2019. godini bio je četiri odsto, a najveće zasluge za to ima sektor građevinarstva koji je porastao za 28,5 odsto
Uručene Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja
Srpska ekonomija
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević uručio je danas tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu