Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA

Skyline Belgrade biće još jedan simbol Beograda

Beograd
Foto: Beoinfo
Srpska ekonomija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su svečanoj ceremoniji početka gradnje novog stambeno-poslovnog objekta „Skyline Belgrade”, čija je vrednost 200 miliona evra.

Gradonačelnik je istakao da će „Skyline Belgrade” biti još jedan simbol Beograda. 

On je ukazao da se Beograd menja, da je sve lepši i lepši, te da slične investicije i projekti čine da Beograd bude grad budućnosti. Takođe je podsetio da je danas otvorio šoping centar u Lazarevcu, kao i novi tržni centar „Rajićeva”, javio je Beoinfo.

– Ovo je veliki dan za Beograd, otvorili smo tržni centar u Lazarevcu, za koji smo u maju položili kamen temeljac, čime smo ispunili još jedno obećanje – naveo je Mali. 

Govoreći o novom tržnom centru „Rajićeva” u centru grada, gradonačelnik je podsetio da je ta investicija čekala na realizaciju 15 godina.

–To je velika investicija, koja potpuno menja taj deo grada, otvorena su nova radna mesta – istakao je Mali i najavio da naredne godine sledi i obnova Ulice kneza Miloša.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd postaje metropola u pravom smislu te reči, te da projekti poput gradnje novog stambeno-poslovnog objekta „Skyline Belgrade” treba da doprinesu većoj turističkoj ponudi i rastu prihoda od turizma. Vučić je istakao da je ponosan na sve rezultate Beograda, i kao građanin i kao predsednik Srbije.

Novi stambeno-poslovni objekat „Skyline Belgrade” biće izgrađen u centru grada, na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, u Ulici kneza Miloša.

Ostali naslovi

Prosečna zarada za jul premašila 510 evra
Srpska ekonomija
Prosečna zarada (bruto) obračunata za jul 2020. godine iznosila je 83.016 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 60.029 dinara.
Industrijski park Mihajlo Pupin projekat od strateškog značaja
Srpska ekonomija
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka „Mihajlo Pupin“ u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije i kineske građevinske kompanije „China Road & Bridge Corporation” (CRBC)
Dva nedeljna leta do Larnake i mogućnost povećanja letova
Srpska ekonomija
Er Srbija zadržaće i tokom narednog perioda dva nedeljna leta između Beograda i Larnake, uz mogućnost povećanja kapaciteta, korišćenjem tipa aviona sa većim brojem sedišta ili uvođenjem dodatnih letova
Ruske banke aktivnije ulažu u zlato
Srpska ekonomija
Ruske banke počele su aktivnije da ulažu u zlato i druge plemenite metale. Na kraju avgusta imale su akumuliranu 121. tonu zlata, što je rekordan pokazatelj, navodi se u izveštajima Centralne banke
Prijave za Moju prvu platu još danas
Srpska ekonomija
Poslodavci zainteresovani da se uključe u program Vlade Srbije “Moja prva plata” imaju još danas rok da se prijave. Za program “Moja prva plata” do juče je ukupno apliciralo 5.636 poslodavaca koji su oglasili 8.400 pozicija za 13.500 mesta za mlade bez prethodnog radnog iskustva
Usvojen Program razvoja NTP Niš za period 2020- 2025. godine
Srpska ekonomija
Vlada Srbije usvojila je izmene i dopune Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini koje se odnose na IPARD podsticaje. Tim izmenama, korisnicima tih sredstava biće omogućeno da ostvare prava na isplatu u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u propisanom roku
Kurs dinara 117,5959
Srpska ekonomija
Zvanični srednji kurs iznosi 117,5959 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije
Prosečna plata veća od 510 evra
Srpska ekonomija
Prosečna bruto zarada za jul 2020. godine iznosila je 83.016 dinara, dok je prosečna neto zarada iznosila 60.029 dinara
Više od 13.000 radnih mesta spremno za mlade u okviru programa Moja prva plata
Srpska ekonomija
Projekat Moja prva plata nastao je tako što smo razmišljali kako mlade ljude, ne samo da zaposlimo već da ih uvedemo u profesionalni svet na najbolji mogući način, rekao je danas Marko Čadež, predsednik PKS.
Auto giganti tužili vladu SAD zbog tarifa na uvoz iz Kine
Srpska ekonomija
Automobilske kompanije 'Tesla', Mercedes-Benc, Ford i Volvo podnele su tužbu protiv američke administracije zbog tarifa uvedenih na uvoz određenih auto delova iz Kine