Verovatno ste se nekad zapitali šta posle obilnog ručka za dezert vole da pojedu milijarderi i oni koji žele da okuse čari luksuznih poslastica ne mareći za cenu. Na slatkom putu kojim kroče samo bogataši izdvaja se deset poslastica, ali da bi uživali u svim tim đakonijama, zainteresovani moraju da obiđu zemaljsku kuglu, jer nema države, pa ni kontinenta, gde se nalazi restoran koji sve ovo ima na meniju
Torta teška 1,65 miliona dolara
Jestivi materijal za rođendansku tortu vrednu 1,65 miliona američkih dolara, poručenu u poslastičarnici Arnaudâ, koja se nalazi u francuskoj četvrti u Nju Orleansu, nije koštao ni približno onoliko koliko njeni ukrasi. U pitanju su ružičasti dijamantski prsten vredan 1,4 miliona dolara i 223 dijamantska kamenčića, a ispod njega na porcelanskoj tacni našle su se jagode sa šlagom za koje je bilo potrebno izdvojiti 25.850 dolara, jer su bile potopljene u kristalno staklo Charles X. Za izgradnju ove nekretnine bilo je zaduženo šest japanskih poslastičara, a projektovali su je sedam meseci. U cenu nije uračunato prateće luksuziranje na rođendanskoj proslavi zagonetne dame.
Ukus za neodoljive lepotice
Inspirisan prelepim Japankama, posebno gejšama i proslavljenim glumicama iz Zemlje izlazećeg sunca, jedan dizajner nakita ostvario je zamisao da se po njegovom idejnom rešenju napravi raskošna osvežavajuća torta kojoj ledeni ukus daje platina. Ovaj plemeniti materijal, gramaže vredne 132.320 dolara, stavljen je u ruke čuvenog japanskog kuvara Nobue Ikara. Iako je lepota nežnijeg pola bila inspiracija, platinasta torta je napravljena kao omaž nekim od uticajnih dama iz te ostrvske zemlje, među kojima su glumica Rinko Kikuči i vodeća manekenka Čije Kumasava.