Dobro došli na web portal SRPSKA EKONOMIJA
21 do 29 od 29

Milenko Kozarev

Milenko Kozarev, direktor magazina Mobil auto govori za Srpsku ekonomiju o Sajmu automobila u Ženevi i budućnosti automobilske industrije

Jelena Pavlović

Jelena Pavlović, predsednica AmCham-a, o razvoju privatnog sektora u Srbiji

Brankica Janković

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, o podsticanju žena da se uključe u javne politike

Dr Gabrijela Grujić Garić

Dr Gabrijela Grujić Garić, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje, govori za Srpsku ekonomiju o modelu zakona koj nismo prepisivali od drugih zemalja, već smo se rukovodili elementima i obeležjima naše privrede

A.D. Elektromreža Srbije obeležila 60 godina prenosa električne energije

Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“ obeležava pove godine šest decenija od osnivanja prvog preduzeća za prenos „Elektroistok Beograd“, 28. juna 1958. godine. Elektromreža je dočekala jubilej kao uspešna kompanija, lider elektrenergetskog sektora u Srbiji i regionu. Počeci su bili skromni. Te, 1958. godine, Elektroistok je raspolagao sa 1.590km 110 kilovoltnih dalekovoda i deset 110 KV transformatorskoih stanica ukupne instalisane snage 286,5 megavolt ampera. Danas je u nadležnosti Elektromreže Srbije više od 10.000 kilometara dalekovoda i više od 40 postrojenja.

Srpska ekonomija - tribina Fakultet politickih nauka

Srpska ekonomija organizuje tribine na fakultetima, kako bi ostvarila interakciju sa studentima i omogućila ima čuju izlaganja ne samo profesora već i ljudi iz sveta privrede i državnih institucija. Na tribini su govorili pomoćnik ministra Jovan Petrović, direktorka prodaje kompanije Majkrsoft za centralnu i jugoistočnu Evropu Tatjana Lukić, novinarka RTS-a Jasminka Pašić, saobraćajni inženjer Borivoje Aleksić i urednik spoljne rubrike časopisa Srpska ekonomija Mitko Arnaudov. Učesnike su pozdravila dva prodekana Fakulteta političkih nauka, prof. dr Veselin Kljajić i prof. dr Darko Nadić.

SRPSKA EKONOMIJA SPOT

SRPSKA EKONOMIJA SPOT

Srpska ekonomija Klub Privrednik

Promocija Srpske ekonomije koja je održana u Klubu “Privrednik” okupila je goste iz različitih društvenih sfera. Neki od njih su našoj reporterskoj ekipi odgovorili na pitanje: Šta bi poručili redakciji časopisa? Javnosti su se obratili i predstavnici uredništva časopisa.

Promocija prvog broja mesecnika

Izlaskom prvog broja časopisa Srpske ekonomije pokrenuta je jedna nova ideja na našem medijskom tržištu, koja ima za cilj da svojim požrtvovanim radom podstiče preduzetnički duh, komentariše zakonodavnu klimu u Srbiji i prati aktuelne ekonomske tokove na globalnom nivou. Složili smo se oko sentence -ZNANJE JE MOĆ- i odlučili da naš časopis bude taj koji će okupljati najkometentnije ljude.